Rođen u Napulju, svoje prvo obrazovanje stekao je na Konservatorijumu San Pietro a Maiella, nastavivši studije na Konservatorijumu Santa Cecilia u Rimu gde je diplomirao na odseku za violinu u klasi profesora Felix Ayo i na odseku za dirigovanje  u klasi profesora  Bruno Aprea.

Učestvovao je na mnogim kursevima usavršavanja u Italiji i inostranstvu sa poznatim dirigentima kao što su: F. Ferrara, A. Galliera, A. Francis,Y. Temirkanov, Y. Aronovich, J. Kalmar, K. Kiesler. Sa Rendzetijem (D. Renzetti) stiče postdoplomu u dirigovanju, a počasnu diplomu  sa Čungom (M.W. Chung) u Sieni, Accademia Musicale Chigiana.

Polufinalista je na Internacionalnom dirigentskom konkursu ''A. Pedrotti'' u Trentu, ''F. Ferrera'' u Rimu i ''D. Flick'' u Londonu; finalista prve i treće edicije Internacionalnog takmičenja za mlade dirigente u Rimu ''F. Capuana'' dirigujući Rosinijevu operu ''Seviljski Berberin'' (''Il Barbiere di Siviglia'') u Rimu i Mocartovu operu ''Don Đovani'' (''Don Giovanni'') u Spoletu; dobitnik je prve nagrade na Internacionalnom dirigentskom konkursu u Bupimpešti, organizovanom od strane Osterreichisch-Ungarische MeisterKurse fur Musik iz Beča.

Bio je asistent Mišela Plasona (Michel Plasson), Džona Nešlinga (John Neschling), Kristofa Pendereckija (Kristof Penderecky) i Džona Nelsona (John Nelson) sa kojim je sarađivao u  rimskoj Operi, radeći na Verdijevoj operi  Les Vespres Siciliennes , na Berliozovom Te Deum-u,Hendelovom Giulio Cesare i Berliozovom Lelio. Ova saradnja je podrazumevala i Dvoržakovu Simfoniju Novog Sveta u Frankfurtu i Stabat Mater u Hamburgu, Berliozovu Fantastičnu simfoniju u Klivlendu i Lincu, i nekoliko koncerata sa Ensemble Orchestrale du Paris, snimljenih za EMI i Virgin Classic.

 

Dirigovao je Nacionalnim Orkestrom Tuluza (Capitole de Toulouse), Orkrestrom Reina Sofia iz Madrida, Orkestrom Radio-Televizije Zagreb, Pariškim Ensemble Orchestrale, Gulbenkian orkestrom iz Lisabona, italijanskim Orkestrom Radio-Televizije (RAI) Rima i Napulja, Orkestrom Maggio Musicale Fiorentino (Firenca), Internacionalnim Orkestrom Italije, Novim orkestrom Skarlati (Scarlatti), italijanskim Orchestra Filarmonica  (na finalnom delu Internacionalnog klavirskog takmičenja ‘’Vendome Prize’’ na UNESCO-u u Parizu i na Internacionalnom violinskom takmičenju ‘’A. Stradivari’’ u Kremoni).

Snimio  je Mocartovu Linz Simfoniju KV425 i Prague Simfoniju KV504 za Fonit-Cetra i sarađivao je, između ostalih, sa sledećim solistima:
G. Bellucci, J.Ph. Collard, L.De Fusco, S. Gazzelloni, B. Lupo, K. Nikkanen, G. Ohlsson, M. Rizzi, L. Vignale, N. Zabaleta.

Na polju opere, dirigovao je Bizeove Les Pecheurs des Perles i Rosinijevu operu Ceneretola u rimskoj Operi (Teatro dell’ Opera), Amor Vuol Sofferenza Leonarda Lea u okviru Martina Franca Festivala (snimljenu za diskografsku kuću Nuova Era), Pučinijevu operu  La Boheme u Teatru Rendano Kozence, Le Finte Gemelle N. Piccinija u Cortile di Palazzo Reale u Napulju, Verdijevu operu Don Carlo u Teatru u Ankari i u Sjedinjenim Američkim Državama, Verdijevog Il Trovatore, za Tulsa Operu u Oklahomi i Ofenbahove Les Contes d’Hoffmann  na Floridi.

Otvorio je baletsku sezonu Jubilarne 2000.godine Rimske Opere dirigujući Apollon Musagete Stravinskog i Who Cares?Gervina. Januara 2004. godine dirigovao je Italijanskom Filharmonijom  u Teatru Municipale u Piačenci  Labudovo Jezero a u aprilu Shakespeare in Dance sa rimskom Operom, saradjujuci sa Karlom Frači (C. Fracci).
Na početku jula pozvan je da učestvuje u Sintra Festivalu u Lisabonu sa Gulbenkian Orkrestrom sa kojim je dirigovao ponovo u septembru. U Rimu, krajem juna, dirigovao je Giselle (sa Robertom Bolle) u Operi i u avgustu Labudovo Jezero na  termama Karakala (Caracalla).

Februara 2005. godine je prvi kontrabas milanske Skale, Pino Ettorre, snimio sa njim nekoliko neobjavljenih koncerata za bas i orkestar. U septembru Daniele Giulio Moles je pripremio orkestar za otvaranje sezone Teatra Comunale u Bolonji (za Charles Dutoit) a sledećeg oktobra je dirigovao ‘’Koncert za mir’’ u Izraelu (Jerusalim) i Palestini (Ramallah);
U decembru 2005. godine imao je koncert sa orkestrom Arene u Veroni i koncert u Fermu sa Honekom (Rainer Honeck), koncertmajstorom Bečke Filharmonije.

Juna 2006. godine dirigovao je Rosinijevog ‘’Seviljskog Berberina’’ u “Opera Comique” u Parizu.
Naredne godine, dirigovao je nekoliko koncerata na NIMUS-u, sa niškim Sinfonijskim orkestrom i orkestrom Radio-televizije Sofija, a kasnije je sarađivao na pripremanju koncertne sezone 2006/2007 orkestra Teatra Comunale iz Bolonje.  U jesen  2007. godine otvorio je koncertnu sezonu Nuova Orchestra Scarlatti u  RAI Auditorijumu u Napulju gde se vratio i naredne sezone, 2008. godine.

Koristeći znanje i višegodišnje iskustvo, Moles je održao veliki broj masterklasova u Španiji, Poljskoj, na Balkanima i u Italiji sa Lelom Kuberli (Lella Cuberli) i bio je u žiriju Internacionalnog takmičenja za mlade operske pevače na Siciliji zajedno sa Damom Joan Sutherland (2007) i Richard Bonynge (2008).
U februaru i martu 2009. godine ponovo je dirigovao Nacionalnim Orkerstrom Tuluza (Orchestre du Capitol de Toulouse), Francuska.

Home Biografija Galerija slika Kontakt Linkovi Download Novosti

Biografija

Home Biografija Galerija slika Kontakt Linkovi Download Novosti